Deconnectie
Digitale toepassingen zijn vaak een zegen, maar hebben soms ook een keerzijde. Denk maar eens aan het aantal beschikbare communicatiekanalen waarover je vandaag beschikt: e-mail, chat, telefoon, WhatsApp, skype, andere sociale media, … . Je bent bijna continu bereikbaar en dit via tal van verschillende kanalen. Deze doorlopende technologische bereikbaarheid draagt bij aan een toenemende werkdruk en stress, waardoor het risico op gezondheidsklachten stijgt. Bovendien gaat een deel van je werktijd zo verloren aan afleiding, multitasking en ander inefficiënt digitaal mediagebruik.
Inhoud
In deze opleiding leer je waarom ‘altijd online zijn’ contraproductief is en hoge stressniveaus kan veroorzaken. Je leert digitale hulpmiddelen (laptop, GSM,…) zo te gebruiken dat rusttijden, verlof, privéleven en familieleven gewaarborgd blijven.
Onderstaande topics komen aan bod:
- Wettelijk kader en definitie
- Bedrijfsvisie op deconnectie
- Wat doet (de)connectie met ons?
- Belang van communicatie
- Technische tips & tricks
Doelgroep
Alle medewerkers die op zoek zijn naar meer controle over hun tech-life-balance.
Praktisch
Duur: halve dag
Locatie: UZ Brussel
Datum: Inschrijvingen verlopen via het principe van een wachtlijst, zodra er voldoende geïnteresseerden zijn wordt er een sessie ingepland.
Kostprijs: 190 euro per deelnemer (halve dag) te bekostigen door het eigen dienstbudget
Leverancier: Mensura
Minimum aantal deelnemers 9
Maximum aantal deelnemers 12
Annuleringsvoorwaarden
Eens je definitief bent ingeschreven voor een specifieke datum? wordt enkel afwezigheid geattesteerd door een ziekteattest aanvaard als rechtmatige afwezigheid. Alle andere vormen van afwezigheid leiden tot een betaling van het volledige bedrag van de inschrijving voor het traject op budget van de dienst. Bij inschrijving verklaar je jezelf akkoord met deze voorwaarden. Inschrijven op de wachtlijst wordt niet beschouwd als een definitieve inschrijving.
Inschrijven
Via de knop 'Inschrijven' bovenaan, kom je terecht in EmpowerUZ:
1. Kies voor de datum van de sessie waarvoor je je wil inschrijven in de kolom rechts bovenaan en klik daarna op inschrijven.
2. Indien er geen data of sessies beschikbaar zijn, kan je inschrijven op de wachtlijst. We nemen via e-mail contact met je op vanaf het moment dat er nieuwe data vastliggen voor de opstart van een nieuwe groep.
3. Verwittig jouw leidinggevende en/of planner van jouw inschrijving.