Niet implanteerbare holter

Wanneer wordt een holteronderzoek aangevraagd?

Een holteronderzoek of monitoring wordt uitgevoerd bij symptomen zoals hartkloppingen, flauwvallen, een licht gevoel in het hoofd of duizeligheid. Naast het opsporen van ritmestoornissen wordt een holter geplaatst bij het opvolgen van de behandeling van ritmestoornissen.

Hoe verloopt een holteronderzoek?

Tijdens het onderzoek krijgt u plakkers (elektroden) op de borst zoals bij het afnemen van een elektrocardiogram. De elektroden zijn verbonden met een apparaatje dat u in een zakje om de hals of het middel draagt.

Tijdens de 24 of 48 uur van het onderzoek mag u de gewone dagelijkse activiteiten blijven doen. Enkel douchen, baden of zwemmen mag niet. De recorder moet steeds aangesloten blijven, ook ā€˜s nachts.

Na het onderzoek

Na 24 of 48 uur brengt u het toestel terug naar de balie van het Centrum voor Hart en Vaatziekten. U hebt geen bijkomende afspraak nodig. De parking voor de hoofdingang biedt u gratis 30 minuten parkeerplaats aan, zodat u niet hoeft te betalen.

Na het terugbrengen wordt het holtertoestel uitgelezen door een arts. De resultaten worden bezorgd aan de aanvragende huisarts of cardioloog die de resultaten met u zal bespreken.

Kosten

Het gebruik van het toestel is gratis. Na 24 of 48 uur brengt u het toestel terug naar de balie van het Centrum voor Hart en Vaatziekten. U hebt hiervoor geen afspraak nodig. De parking voor de hoofdingang biedt u gratis 30 minuten parkeerplaats aan, zodat u niet hoeft te betalen. Indien u het toestel later dan het afgesproken tijdstip terug brengt zal een vast bedrag van ā‚¬25 per dag aangerekend worden.

< Terug