Artsen

Gezien de variatie aan mogelijke symptomen, gebeurt de begeleiding van TSC patiënten door verschillende experten die de patiënt elk vanuit hun eigen discipline benaderen.

Prof. dr. Nathalie Vanderbruggen
Prof. dr. Nathalie Vanderbruggen Prof. dr. Nathalie Vanderbruggen

Prof. dr. Nathalie Vanderbruggen

Staflid Psychiatrie
Care provider under the health care convention

Speciality

  • Angst- en stemmingsstoornissen
  • Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen (EVO en RCA)
  • Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen
  • Persoonlijkheidsstoornissen
  • Psychotherapie
  • Electroconvulsietherapie

About Prof. dr. Nathalie Vanderbruggen

Dr. Nathalie Vanderbruggen studeerde Geneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en beëindigde haar specialisatie als psychiater in 1999. Sindsdien is ze werkzaam in het UZ Brussel waar ze jarenlang ervaring opdeed binnen de verschillende functies die ze uitoefende. Ze was gedurende 8 jaar werkzaam als urgentie- en liaisonpsychiater, ze is medestichtster van het Expertise Centrum voor Volwassenen met een Ontwikkelingsstoornis (EVO), heeft een uitgebreide ervaring met electroconvulsietherapie en is lid van de Klinefelterkliniek en Tuberosclerosekliniek in het UZ Brussel. Momenteel is ze verantwoordelijk voor het klinisch beleid op de psychiatrische afdeling (PAAZ). Ze is tevens psychotherapeut en maakt hierbij gebruik van haar psychodynamische opleiding, haar kennis van "evidence based psychiatry", motivationele gespreksvoering, psycho-educatie en oplossingsgerichte therapie. Door de holistische benadering en de combinatie van psychiatrische en psychotherapeutische vaardigheden hoopt ze dat mensen uitgedaagd kunnen worden om tot verandering te komen. De wetenschappelijke interesse van Dr. Vanderbruggen gaat uit naar stemmingsstoornissen en autismespectrumstoornissen. Ze heeft een aantal nationale en internationale publicaties in Pubmed. Verder geeft ze gastlessen in de vakken Psychiatrie en Medische Psychologie aan de faculteit Geneeskunde van de VUB.


Arts-specialisten in opleiding

In een universitair ziekenhuis kunnen ervaren arts-specialisten worden bijgestaan door arts-specialisten in opleiding (ASO). Dat zijn afgestudeerde artsen die zich verder specialiseren.

Wat betekent dat voor u?