37 openstaande vacatures voor verpleegkundigen in het UZ Brussel
31 januari 2020In het UZ Brussel kunnen 37 verpleegkundigen meteen aan de slag. Het universitair ziekenhuis in Jette is op zoek naar verpleegkundigen om tegemoet te komen aan de toenemende activiteiten op verschillende medische diensten. Er is ook bijkomend verpleegkundig personeel nodig voor de ingebruikname midden dit jaar van de vier hoogtechnologische cathlab-zalen en de gloednieuwe hybride operatiezaal in de nieuwbouw van het Medisch Technisch Blok. Die aanwervingen zijn van belang om de werkdruk voor het zorgteam in balans te houden en om de patiënt een excellente zorg te kunnen bieden.
UZ Brussel maakt werk van anders werken voor verpleegkundigen
Flexibel werken
“De zoektocht naar verpleegkundigen is een continu gegeven. Deze situatie zal de komende jaren niet meteen verdwijnen. Een aantal profielen zijn schaars, zoals verpleegkundigen voor het operatiekwartier. Vandaag kunnen 37 verpleegkundigen in ons ziekenhuis meteen aan de slag met mogelijkheden op verschillende medische diensten. Voor elke kandidaat die in aanmerking komt zoeken we de meest geschikte invulling van de job, zowel qua inhoud als qua werkregeling met flexibele uurroosters. Zo zijn er heel wat verpleegkundigen die kiezen voor een 12 uren werksysteem. Ze werken dan bijvoorbeeld 2 of 3 dagen na elkaar en zijn daarna een aantal dagen thuis om tijd door te brengen met hun gezin, deeltijds te studeren of te doen wat ze graag doen,” legt Ria Vanschoenwinkel, directeur Verpleeg- en Vroedkunde in het UZ Brussel uit.
“De profielen die we zoeken staan op www.uzbrusselwerkt.be, maar ook wie haar of zijn profiel daarin niet terugvindt, kan altijd spontaan solliciteren om samen op korte of eventueel op langere termijn toch een geschikte job te vinden. Als financieel gezond ziekenhuis zijn wij een aantrekkelijke werkgever. Er wordt momenteel ook gebouwd aan een volledige nieuw Medisch Technisch Blok waarvan de eerste delen midden dit jaar al in gebruik worden genomen. Daar zullen ondermeer operatieverpleegkundigen in een volledige nieuwe en innovatieve werkomgeving kunnen werken.”
Nieuwe toekomst samen uittekenen
“We sluiten ons aan bij de visie van minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block, dat niet enkel extra geld een oplossing biedt om de zorgkwaliteit te garanderen. We moeten ‘samen’ creatief nadenken over onze eigen organisatie en processen om met medewerkers en patiënten zorgzaam om te gaan,” aldus Ria Vanschoenwinkel. “Vandaar dat we momenteel, samen met de 1500 verpleegkundigen in ons ziekenhuis, een traject zijn gestart om dit veranderingsproces vorm te geven. Onze hoofdverpleegkundigen zijn hiervoor de drijvende krachten. We doen dit stap voor stap, samen met alle andere partners in en rond het ziekenhuis, want het is enkel door samen aan hetzelfde zeel te trekken, dat zowel patiënt als medewerker hier baat bij zullen hebben.”
Het UZ Brussel zet ziekenhuisbreed sterk in op het welzijn, de inzetbaarheid en de veerkracht van de medewerkers. Daarvoor lanceerde het ziekenhuis begin 2020 het meerjarenprogramma Veerkracht.